Son zamanlarda yaşamı izler buluyorum kendimi; 2020’lere giriyor olmanın bilinci ile yaşama yepyeni bir gözle bakarken buluyorum.

Herkesin kendi gerçeğinin bir nebze üstüne uyanışını hayranlıkla izliyorum.Dünyada olan değişimin içinde yepyeni bir anlam arayanların birbirlerine çekilmesini gözlemliyorum. Sözlerini bedenlerinde, oldukları varlığın her halinde ifade etmeye, kendilerini görmeye ve gördüğünü de kabul etmeye emek gösteren yepyeni bir insan türünün hayat bulmakta olduğunu hissediyorum. Yaşamın bir gelişim, oluşum yolcuğu olduğunun idrakinde olan, gelene sevgi ve şefkatle yaklaşan, yaşamın sunduklarına tepki göstermektense yanıt verenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Sözlerinde sevgide kalan, yaşamında amacını icra eden, işlerinde bütüne fayda sağlamaya niyet edenlerin inşa edeceği 2020’lere heyecanla hoş geldin demek istiyorum.

Yaşadığımız sistemlerin hızla değiştiği, yeniden yenide tanımları gözden geçirdiğimiz ve insanlığımızın bundan sonraki tarihinde belki de çoğumuzun “hayal” olarak nitelendirdiği ütopia’yı adım adım yaşama geçirmeye başlayacağımız yıllara girdiğimiz inancındayım.

Joint Idea olarak değişime vesile olmak, yaşamla iletişimimizde bir üst seviyeye çıkabileceğimiz araçlar sunmak, insanlığımızın ve gezegenimizde varlığımızın devamını üst bilinçte inşa etmeye vesile olmak üzere inançla ve sevgi ile hizmet vermekteyiz. Geleceğin geçmişin bilgisinin üzerine değil, bir çocuğun heyecanı ile yepyeni gözlerle - berrak bir zihin, merak, açık ve geniş bir kalp ile inşa edileceğine inancımız ile gerçekleştirdiğimiz Life Works Labs programlarımız bireylerin ve kurumların yolculuklarına eşlik etmekte.

Bu yeni yılda bizlerin yolculuğuna inanan siz, yol arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Geleceğin BİR’likte inşa edileceğine inancımızla hepinize yeniliklere, güzelliklere, anlamlı işbirliklerine vesile olacağına inandığımız yepyeni bir yıl diliyorum.

Sevgiyle sevgide kalın…

Joint Idea kurucu ortağı,
Eda Çarmıklı

Artık seyretme ve bekleme zamanı bitti, olarak yapma zamanı geldi.” - Mor Alev