Yaş 46… 50’ye dört kala … şaka değil yani!

46 senelik yaşamı ve arasında alınıp verilen nefesi kutlama zamanı şimdi! Kanımca bir kadın olarak gerçek yaşam 40’lı yaşlarla başlıyor… hikayene saygı ve geleni erdemle anlamlandırma yetisi uyanıyor adım adım.

40’lı yaşların üzerine çıktığımızda gözlem olasılığımız ve yetimiz gitgide artıyor. Geçmişe dönüp baktığımızda üzerine düşünebileceğimiz, değerlendirebileceğimiz 40 senelik bir yaşam, bir hikayeye sahip oluyoruz. Eğer kendimize ve yaşamın sunduklarına daha erdemli bir yerden bakabilme yetisini geliştirdiysek, gelenden korkmak yerine merakta kalabiliyorsak, kendi yaşamımızı gözlemle yetisine sahip olmuşuz demektir.

Gözlem, gözleyen ve aksiyon içinde bulunan “gözlenen” olmak üzere iki farklı enerji kaynağının farkındalığı ile yaşama gelir. Düalitenin, ikilemin, bir uzantısı olan yaşamın sunduğu farklı renklere tepkisellik azalır, gözlemleyenin farkındalığı uyanır. İçinde bulunduğu bedeni ve onun hikayesini gözlemleme yetisi kıvılcımlanır.

Gözlemin ise en güzel tarafı tarafsızlık sağlamasıdır. Kendine taraf olmadan ayna tutulduğunda neden-sonuç ilişkileri daha net görülmeye başlar. Kuantum gerçeklikteki seçeneklerden hangilerinin gönülden ve hangilerinin kalıplarımız doğrultusunda seçildiği öngörüsü derinleşir. Gönülden gelse de, o tercihimizde de katman katman kalıplarımızdan bazıları hala mevcut olabilir, ki öyledir. Var olan kalıbın farkındalığı, kabulü ve bırakılması tercihin üst bilinç seviyesinde yapılmasına vesile olabilir. Bu şekilde de içimizdeki gözlemci konum aktive olur.

Açığa Çıkar. Hisset. Şifalandır. Gör ve Özgürleş. – Mor Alev

Yaşamında o gözlemleyene alan açmışsan, kendi hikayene ve gerçeklerim dediğin yaşamındaki seçimlerine üst bilinç ile bakmaya niyet etmişsin demektir. Vücudunda yer alan sezgi frekansını, sevgi kaslarını, güven ve inancı yüceltmek üzerine yaşam alışkanlıklarını, sözlerini, tercihlerini değiştirdiysen üstel insanlık kavramına, ya da yeni insan potansiyelimize adım atmışsın demektir. Kanımca, üniversite tahsillerinin, yazılan tezlerin, lakapların ötesinde kendini gerçekleştirmeye niyet etmiş ve kendine yolculuğa çıkmış bir birey olmakla gerçek potansiyelimizi yaşama geçirme imkanımız olacak.

Joe Dispenza’nın bahsettiği bilimsel verilere göre 35 yaş üstündeki bireylerde günde yaklaşık 70,000 düşünce zihnimizde uyanıyormuş. Bu çok etkileyici bir bilgi. Zihnin durmadan işlediğini, kontrolümüz dışında işlemek üzere yaratılmış bir organımız olduğunu teyit ediyor. Bundan sonraki veri ise daha da ilgi çekici; zihnimizden geçen bu ortalama 70,000 düşüncenin ortalama %80-%90’nı bir önceki gün geçen düşüncelerin aynısı! Durmaksızın aynı düşüncelerin döngüsünde kendimizi yaşıyor var sayıyoruz adeta.

Ve birey aynı kalırsa, kendinde yeni’ye dair alan açmazsa, yaşamındaki her şey de aynı kalıyor. Halbuki, yeni düşünceler yeni tercihlere alan açıyor. Yeni tercihler yeni davranış şekillerine, yeni davranış biçimleri yeni tecrübelere, yeni tecrübeler ise yeni duygulara alan açıyor. O çok değiştirmek istediğimiz dünyayı ancak kendimizi dönüştürürsek, kendi potansiyelimizi uyandırırsak ve yeniye alan açarsak dönüştürebileceğimiz gerçeğini teyit ediyor.

Kendimize niyet edebilmek için kendi potansiyelimizi uyandırmamız gerekiyor. Potansiyelimizi fark edebilmek için de bu beden içinde yer alan değişik yetilerimizi deneyimlemek, yaşamak ve yaşatmak durumundayız. Her gün aynı zihinsel kalıpları izlediğimiz ve yaşamımıza yeni tercihler, yeni sohbetler, yeni alışkanlıklar eklemediğimiz noktada üst potansiyelimizi yaşama geçirme imkanımızda kısıtlanmakta.

Kendi potansiyelimizi uyandırmanın ilk adımı da gözlemci konumuna ulaşmaktan geçiyor kanımca. Kendimiz diye tanımladığımız kavramın üstüne çıkıp içimizde keşfe açık alanlara dalmaktan geçiyor. Yaşamda yargıların en ağırı kendimize dair koyduğumuz yargılar. Kendimiz diye tanımladığımız o şeffaf kutunun içine hapsedilmiş benliğimizi serbest bırakmaya dair olan direncimiz.

Ben, bugün 46 yaşıma giriyorum… 40’lı yaşların hayatıma getirdiği kendime dair farkındalığı, kalıplarımı kırma arzumu, yaşama inancımı kutlamak istiyorum bir kez daha, sizlerin eşliğinde. Bugün ve her gün, kendime yeniden yenide bakmaya özen gösteriyorum. Gözlem yaşamımdaki en etkin meditasyon, kendime ve yaşama dair anlam ve ışık tutma aracım. Sevgi her gelene sımsıkı sarılmamı, inanç ise gidene erdemle yol vermemi sağlıyor.

Bu doğum günümde bana değer vermiş, yaşamıma bir şekilde dahil olmuş sizlerden tek ricam yeniye ve dönüşüme alan açmanız hayatınızda. Biraz ezoterik gelen kavramları sorgusuz sualsiz dahil etmeniz yaşamınıza. Kendinize gözlemci kıvamında bakabilmeniz ve değişmez dediklerinizi belki de bir nebze bırakabilmeniz. Siz dönüşün yeter ki ve o hiç değişmeyecek dediklerinize de kendi hızında dönüşmeleri için alan sağlayın.  

Yazıma son vermeden önce Joe Dispenza’nın kendimiz diye tanımladığımız kavramın üstüne çıktığımızda neler olacağına dair açıklamalarına yer vemek istiyorum;

  • Yaşama dair dar olan bakış açımız geniş bir bakış açısına dönüşüyor – bugün dünya üzerinde din, dil, ırk, sınırların ötesinde “bir” olan insanlığımıza alan açabiliyoruz

  • Odağımız eşyalar, insanlar ve yerlerden enerjiye, frekansa ve bilgiye kaymaya başlıyor

  • Materyal dünyadan ve maddeden ruhani olana, maddenin ötesine geçiyoruz

  • 3 boyutlu Newton dünya algısından 5 boyutlu kuantum algısına geçiyoruz.

  • Öngörülebilir bir gerçeklik algısından bilinmeze alan açıyoruz

  • Zaman algımız değişiyor, zamansızlığı ve anı yaşamaya başlıyoruz

  • Dualiteden, kutuplaşmadan, bölgesellikten ve birbirimizden ayrı olduğumuz gerçeğinden birliğe, bütünlüğe ve yer bilmezliğe doğru geçiyoruz

  • Bilinenden bilinmeyene,

  • Limitli olasılıklardan limitsiz olasılıklara,

  • Tek evrenden çoklu evren algısına,

  • Duyularımızın bizi yönetmesinden duyularımızın ötesinde bir alana geçiyoruz.

Yeni insanlığımız ve bu dünyadaki varlığımızın yeni frekansı hepimize şifa olsun…

Çok özel bir yaş günü bugün… Covid-19’un ertesinde yepyeni bir gerçekliğe adım atmaya başladığımız bu dönemin ilk doğum günü! 46 ise sadece bir rakam… bedenimde seslendirilmek isteyen sözlerin yaşam bulduğu, içimdeki yaratıcılığın parlamak için alan bulduğu bir döneme girdiğimi hissediyorum. İnsanlık tarihimizin yeniden yenide yazıldığı bu dönemde yaşamda olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ve kendimi, gerçek potansiyelimi gerçekleştirmeye niyet ediyorum. İyiki doğmuşum.

Sağlıcakla sevgide kalın

Maze ile tanışın! Kendisi ailemize yeni katıldı. Hayatımıza giren her yeni aşk bize kendimiz ve İlahi Olan’a dair yeni bir şey öğretir. Maze’i gözlemleme kendime dair yeniliklere alan açıyor. Her gün kendim hakkında yepyeni şeyler öğrenmeme vesile o…

Maze ile tanışın! Kendisi ailemize yeni katıldı. Hayatımıza giren her yeni aşk bize kendimiz ve İlahi Olan’a dair yeni bir şey öğretir. Maze’i gözlemleme kendime dair yeniliklere alan açıyor. Her gün kendim hakkında yepyeni şeyler öğrenmeme vesile oluyor.