• Joint Idea (map)
  • Joint İdea Arnavutköy Arnavutköy Mahallesi, Takkeci Sk. No: 3-5 ARNAVUTKÖY/BEŞİKTAŞ / İstanbul
  • Istanbul
  • Turkey

Genç Çocuğunu Somatik Bilgeliğinle Geleceğe hazırla

Lise cağındaki çocuğunuzun eğitimine ve geleceğine yatırım yaparken onlara nasıl rehberlik yapacağınız ile ilgili kafanız karışıyor mu? Günümüz gençlerinin, iş hayatlarında birkaç meslek değiştireceklerini bilmek ve bu mesleklerin pek çoğunun, çocuğunuz üniversite okurken var olmayacağını duymak, sizde kaygı mı uyandırıyor? Bu kaygı, bugünün iş dünyasındaki bilinmezlik arttıkça, daha da tetikleniyor mu? Tatmin edici bir yaşama sahip olabilmek için, bireyin gizil gücünü ve kişisel potansiyelini harekete geçirmesi ve gerçekleştirmesi diğer bir tanımla bedenselleştirmesi (embodiment) gerekir. Bu sayede, belirsizliğin çok   olduğu bir dünyada, birey içsel motivasyonu ve sezgileri ile yol alabilir. Bu da ancak bireyin bedeni ile temasta olup bedende oluşan devinimlere odaklanarak kazanılan bilinçle mümkün olur. Bugün maalesef okullar gibi ebeveynlik kültürümüz de çocukların yaratıcılığının kaynağı olan "özgün değerlerini” tahrip ediyor. Ebeveynlik bir önceki nesilden öğrenildiği için günün ihtiyaçlarına uymuyor. Yenilenmesi gerekiyor. Çağımızdaki hızlı değişimlere ve "kendini var eden geleceğe” genç çocuğunu hazırlamak ve ayak uydurmak isteyen ebeveynler için genç çocuklarına nasıl rehberlik edebilecekleri konusunda Vivi Soryano kendilerini geliştirebilecekleri beden odaklı içsel yolculuğa davet ediyor. “Sensorimotor Psychotherapy”, "Core Energetics/Beden Psikoterapisi" , "Gestalt Terapisi" ve “Sanat terapisi” yöntemleri kullanılarak tasarlanmış 2 saatlik deneyimsel bu atölye çalışması ile beden odaklı ebeveynlik kavramını araştıracağız.

Farkındalığımızı iç dünyamıza yönelterek, kendi özgün doğamızın gücünü deneyimleyeceğiz. Genç çocuğumuz ile “Öz” kaynaklarımızı harekete geçirerek kurduğumuz ilişkide nelerin farklı olabileceğini araştıracağız.

Genç çocuğumuz ile olan ilişkideki davranış kalıbını “meli”/ “malı” dan “Öz” den “Öz”e etkileşime dönüştürdüğümüzde, ilişki dansının onları nasıl etkileyebileceğini birlikte değerlendireceğiz. Ve “Öz” kaynaklı ebeveynlik (Embodied Parenting) yanı sıra, genç kuşağın geleceğini tasarlanmasına nasıl yardımcı olunabileceği konusunda da kariyer danışmanlığının yöntemlerini gözden geçireceğiz.


Vivi Soryano Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden lisans ve lisans üstü dereceleri ile mezun oldu. Profesyonel hayata bir girişimci olarak başladı. Büyük beden modası imal eden Foli adlı bir tekstil şirketi kurdu. Şirketini sattıktan sonra, Lesley Üniversitesinde Psikoloji Masterı yaptı. Psikoloji kariyerine Core Energetics, Gestalt Terapi, Sanat Terapisi, Voice Dialogue, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Grup Terapisi ve Koçluğu eğitimleri ile devam etti.

15 sene önce; hayatında geçiş döneminde olan, her yaş grubundan bireye kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine yönelik kariyer koçluğu yapmaya başladı. Geliştirdiği metodoloji bugüne kadar 5000’in üzerinde danışanının kendi iç dünyaları ile temas kurup, bireysel özlemlerini ve özgün kaynaklarını araştırmalarına yardımcı olarak içsel motivasyonlarını harekete geçirmeye yardımcı oldu.

Bu metodoloji ile Dünya Bankasının açmış olduğu Yaratıcı Fikirler yarışmasında 800 proje arasından ilk 20 proje arasına girdi. 2016 yılında TEVİTÖL Gelecek Kampı Programına metodolojik danışmanlık ve mentorluk yaptı. Eş zamanlı olarak; kendine ait olan bu kariyer danışmanlığı metodolojisini online bir koçluk platformuna taşıyan insparkus.com’u dört ortağı ile birlikte kurdu. Vivi Soryano uzmanlığını hali hazırda bu projelere aktarmaya devam etmektedir.

Yıllar içerisinde bireyin özgün doğası üzerine çalışmaları derinleştiren Soryano, yeni geliştirdiği Cultivating Presence ("Varoluş"/"Prezans" Gelişimi) danışmanlığı yapmaktadır. Bireyin özgün doğasında var olan kaynaklarla teması odağına alan bireysel seanslar ile, kısıtlayıcı savunma mekanizmalarının ve davranış paternlerinin çözümlenmesine, yaşam enerjisinin ve stres toleransının (resilience) artmasına destek olur.

Bireyin özgün doğasında var olan yaratıcılık, yapıcılık, coşku, heyecan, duygusal zeka ve sevgiyi ortaya çıkaran, pratiğine bedeni de dahil eden psiko-spiritüel yöntemler kullanan Soryano, hayat amaçlarından birini insanın evrimselleşme yolunda ilerlemesine katkıda bulunmak olarak tanımlamaktadır.

Vivi Soryano; Robert Kolej Mezunlar Derneği, Boğaziçi Mezunlar Derneği, International Coaching Federation ve Futuristler Derneği üyesidir.

BİLETİNİ HEMEN AL! 👇🏽