• Joint Idea (map)
  • Joint Idea Kanyon Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı ŞİŞLİ / İstanbul
  • İstanbul
  • Turkey

Instagram’ın kurulduğu 2010 yılından beri dijital dönüşümün hızı her geçen yıl arttı. Dijitalleşme, bütün iş alanları gibi pazarlamanın da yöntem ve ölçeğinde değişikliklere sebep oldu. Geniş bir takipçi kitlesine sahip olan sosyal medya kullanıcılarının üzerinden ürün pazarlama anlamına gelen ‘Influencer Marketing’ 2016 yılında hayatımıza girdi ve 2017 yılından itibaren pazarlama bütçelerindeki ağırlığı giderek arttı. Yapılan çeşitli pazar araştırmaları, Türkiye’deki tüketicilerin %51’inin Influencer’ların önerileriyle ürün satın aldığını ortaya koydu. 

Peki, bir ‘influencer’ olmak ya da oluşturmak ne anlama geliyor? Influencer pazarlaması konvansiyonel pazarlama metotlarından nasıl ayrılıyor? Bir influencer’ın günlük iş yükü nasıldır? Influencer marketing’de en çok nelere zaman ayırmak gerekiyor? Influencer marketing’in geleceği nasıl görünüyor? 

Bu KonuŞu’da, yarattığı orijinal dil ve günlük anlatım dilinin bir parçası haline gelen ifadeleri ile diğer influencer’lardan ayrılan Burak Altındağ ile Türkiye’nin ilk influencer marketing ajansının kurucusu Kübra Şefkatli bir araya geliyor. İkilinin bir saat sürecek konuşmasını 30 dakikalık soru cevap kısmı takip edecek. Konuşmadan üç gün sonra ise, her zaman olduğu gibi, KonuŞuydu raporuyla konuşmacıların öne çıkan analizleri ve okuma listesi katılımcılarla yazılı olarak paylaşılacak.

KonuŞu Hakkında:
KonuŞu, günümüzü anlamak ve anlamlandırmak için kurulmuş yepyeni bir konuşma platformudur. KonuŞu'nun amacı, sosyal konularda uzman analizlerini meraklılarıyla buluşturmak, tarihsel bilgi ve sosyolojik öngörü sahibi olmayı hızlandırmak ve günlük politika dışı konuları tartışmaya açmaktır. KonuŞu'da aynı konu üzerine çalışan ve farklı formasyonlardan olan iki konuşmacı konuyu bir saatlik bir sohbet içinde ele alır. Etkinlikler 30 dakikalık soru cevap kısmı ile son bulur. Konuşmalardan iki gün sonra gönderilen “KonuŞuydu” raporu ile konuşmada öne çıkan argümanlar ve okuma listesi etkinliğe katılanlar ile yazılı olarak paylaşılır. KonuŞu, Eylül 2018’de sosyolog Hale Ceren Zeytinoğlu tarafından kurulmuştur. 

Biletler Biletix’te!