• Joint Idea (map)
  • Joint Idea Kanyon Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı ŞİŞLİ / İstanbul
  • İstanbul
  • Turkey

Anne babalarımız, anneanne ve dedelerimiz; tarih bin yıllardır anlattığı masallarla, farkında dahi olmadan bizi zehirledi. Çoğumuzun sorgulamadan kabul ettiği bu yalanlar, nesillerden nesillere kıymetli bir mirasmışçasına aktarıldı. Şu anda esenlikten bu denli uzaksak, bu masallar yüzünden. Bu keyifli kitap sohbetinde, hem bize anlatılan masalları irdeleyecek, hem de onlardan nasıl kurtulabileceğimizi konuşacağız.

Güçsüz temeller üzerine kurulu bir hayatta yolunu kaybetmek çok kolay. Günümüz dünyasında koca bir yalana, normal olan buymuşçasına inandırılıyoruz. Doğadan uzaklaşmış bir gerçeklik sanrısının içinde, bir şeylere zar zor uyum sağlamaya çalışıyoruz. Yaşamlarımızı ezberler üzerinden sürüyor ve doğuştan en doğal hakkımız olduğu halde bir türlü sağlık, mutluluk ve huzura kavuşamıyoruz. Bu inanış bizi iç sıkıntılarına, yersiz korkulara, öfke nöbetlerine, panik atak ve depresyona, çeşitli bağımlılıklara, zihinsel buhranlara, fiziksel bozukluklara, hatta ve hatta ölümcül hastalıklara sürüklüyor.

Sağlam temellere dayanmayan bilgiler, inançlar ve hurafelerle kurduğumuz yaşamların yarattığı bu acı sonuçlar, yaşadığımız çağda eski yöntemlerin pek çoğunun artık işe yaramadığını görmeye başlamamıza, güç, cesaret, başarı, özgürlük, zenginlik, mutluluk gibi pek çok kavram için yeni tanımlara ihtiyaç duymamıza, cevaplar için farklı kaynaklar araştırmamıza ve birçok konuyu derinlemesine sorgulamamıza yol açtı. Yeni Çağ’ın zehirden arınmış gerçeklik algısını konuşacağımız bu gecede, kavramları yeniden tanımlayacak ve bize anlatılan bu masallardan kurtulmanın, içimize dönüp, kendi hikayemizi kendi kalemimizle özgürce yazmanın yollarını konuşacağız.

Biletler Biletix’te!

Arzu Özev Hakkında

Arzu, Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra University of Massachusetts, Amherst'te psikoloji okuduğu yıllarda Sudarshan Kriya nefes tekniği ve yoga öğretisiyle tanıştı. Daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam kapısını açan, dünya çapında 150 ülkede yaygın bu nefes tekniğinin ve kadim yoga bilgisinin deneyimi ve etkisiyle Hindistan başta olmak üzere, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Almanya'da öz bilgisi, kişisel gelişim ve yoga konusunda eğitimler aldı. 2008-2015 yılları arasında Uluslararası Art of Living - Yaşama Sanatı Vakfı'nın Türkiye temsilciliğini yaptı. Kaliforniya’da "International NLP Master Practitioner" ve Massachusetts Kushi Enstitüsü'nde "Makrobiyotik Şeflik” eğitimini aldı.

Arzu, hayat konusunda kendisi için bulduğu kadim bilgilere dayalı çözüm yollarını paylaşmayı ve bu formüller ışığında herkesi zihnen bedenen ve ruhen beslemeyi son on dört senedir yaşam felsefesi haline getirdi. O zamandan beri de bu yönde yoga, nefes ve meditasyon eğitimleri veriyor, yaşam koçluğu yapıyor ve bitki bazlı leziz, rengarenk ve sağlıklı tariflerle dolu ‘Mutlu Mutfak’ atölyeleri düzenlemeye devam ediyor.

Kendi dönüşüm hikayesini kaleme aldığı ‘Zehirli Masallar’ adlı kitabı Doğan Kitap Novus tarafından yayınlandı.