• Joint Idea (map)
  • Joint Idea Kanyon Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı ŞİŞLİ / İstanbul
  • İstanbul
  • Turkey

Dünün birikimi ve yarının kaygıları, giderek hızını artıran hayatla birleşince kaybedilen odak ve farkındalık, birçok fırsatın kaçıp gitmesine neden olabiliyor. En önemlisi de tüm bu nedenler bağlamında her bireyin ortak sorunu haline gelen “yeterince yaşamamış olma” korkusu daha da belirginleşiyor. Peki gerçekten bedeni ve zihni yavaşlatmak mümkün mü? 

Antik çağda Roma İmparatorları Agustus ve Titus’un kullandığı bir hayat mottosu olarak bilinen “hız insanı kendinden uzaklaştırır, yavaşlık ise kendine yaklaştırır.” anlamına gelen Festina Lente’den yola çıkarak hayatı, seçimlerimizi, sorumluluklarımızı, gelecek ve geçmişten çok içinde bulunduğumuz anı değerlendirip sorgulamak adına 5 Ocak Cumartesi Joint Idea Kanyon’da buluşuyoruz!

Biletler Biletix’te!

Konuşmacılar:

Duygu Eren - Ağır Ağır Acele Et 

Hayatta acele ederken en çok kendimize geç kalıyoruz, oysa ki yaşamın anlamı kendini ve kaderini gerçekleştirirken zerafetle sindirerek yaşamak değil mi? Yoksa hızlıca hedefe varmak mı? Anlatılacak çok şey var diyen Duygu Eren’le hayat üzerine konuşacağız.

Duygu Eren Hakkında

DP Danışmanlık ve Pazar Araştırması 2010 yılında Duygu Eren tarafından kurulmuştur. Farklı sektörlerden birçok şirkete ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık hizmetleri vermekte olup, sürdürülebilirliliğe dayanan stratejiler geliştirmektedir. DP Danışmanlık; inovasyon, iletişim, markalaşma, organizasyon, pazarlama ve yönetim danışmanlıklarıyla büyümüştür. 2015 yılı itibariyle yatırım ve portföy yönetimi konularında yurt içi ve yurt dışında niş çalışmalar yapmaya başlamıştır. 

Yunus Sezener - Seçim Çelişkisi

Aşkta, işte ve hayatımızı nasıl yaşayacağımız konusunda yapmamız gereken seçimler ve bu seçimleri yaşadığımız çelişkilerden bahsedecek olan Yunus Sezener ile seçimlerde yaşadığımız çelişkileri nasıl yöneteceğimizi, tüm bu kaosun içinden nasıl kazançlı çıkacağımızı konuşacağız. 

Yunus Sezener Hakkında 

Üsküdar Amerikan Lisesi ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yunus Sezener, Avukat olarak üç sene boyunca çalıştıktan sonra sonra Almanya’da hukuk ve MBA yüksek lisansını bir arada tamamlamıştır.
Türkiye’ye döndükten sonra, iki sene Headhunting ve bir sene Yönetim Danışmanlığı tecrübelerinin ardından, 2014 yılının başında Matchmaking hizmeti veren Tenkap firmasını kurmuştur.

Yönetim Danışmanlığı şirketinde Müşteri Yöneticisi olarak çalışırken, Carl Gustav Jung’un çalışmalarını temel alan Insights Discovery Davranış Modelleri Envanterine akredite olmuştur. Aynı zamanda ICF onaylı Flow Coaching International okulundan koçluk akreditasyonu vardır ve ilişki mentörlüğü yapmaktadır. Bunun yanında International Association of Proffessions Carreer College’dan Matchmaker sertifikası vardır.

Yalan, mikro mimik ve vücut dili konusunda eğitim almıştır. Psikoloji temelli kişisel gelişim seminerlerinde uzun senelerdir gönüllü asistan ve İngilizce sümultane tercüman olarak görev almaktadır. Yunus Sezener evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

2014 yılında; Turkish Time dergisi tarafından aile şirketinden ayrılıp, kendi işini kuran patronlar arasında en başarılı kişiler arasında gösterildi. Duygu Eren, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir. Marmara Üniversitesi pazarlama yüksek lisans bölümünde iki dönem girişimcilikle ilgili dersler vermiştir. Üyesi olduğu Büyük Kulüp'te (Cercle D'Orient) yönetim kurulu üyesidir. uzun yıllar boyunca Büyük Klüp Genç Girişimciler komitesi başkanlığı, on yıldır üyesi olduğu Türkiye Genç İşadamları Derneği'nde SDK genel sekreterliği (TÜGİAD), TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu iletişim çalışma grubu başkanlığı ve Uluslararası İşbirliği Platformunun organizasyon komitesindeki görevlerini aktif olarak sürdürmektedir. Startupbootcamp, Galata İş Melekleri (GBA), Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), G3 Forum, Türk Telekom Pilott'ta gönüllü mentorluklarını devam ettirmektedir. Genç Başarı Vakfı mütevelli heyetinde seçilmiş olan Duygu Eren, liselerde girişimciliği özendirmek için gönüllü mentorluklar yapmaktadır.Türkiye'de ilk kez, Anadolu'daki girişimciliğe destek olmak açısından ticaret odalarında 'melek yatırımcılık eğitimleri' düzenlemiştir. 2011-2014 yılları arasında Türkiye’de ilk kez her salı sabah.com.tr'de girişimcilikle ilgili yazan kişidir. 2012 - 2014 yılları yazılarına her ay Optimist Dergi’de devam etmiş ve röportajlar yapmıştır. Halen, Business Life dergisinde her ay gayrimenkul ve yatırımla ilgili makaleler yazmaktadır. 

Selahattin Dönmez -Metabolizmanı Bilinçi Hızlandır 

İyi bir metabolizmanın sırrı doğru besin seçimi, öğün düzeni ve fiziksel uygun aktivite yapmaktan geçiyor. Ama nasıl? Hepsi Metabolizmanı Bilinçli Hızlandır’da!

Selahattin Dönmez Hakkında

Hacettepe Üniversite'sinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Selahattin Dönmez, 1996 yılında American's Weight Loss Bakırköy şubesinde şişmanlık tedavisinde diyetisyen olarak görev yaptı. 1997 yılında T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Deniz Hastanesi'nde diyetisyen olarak askerlik görevini tamamladı. 1999'da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalında "şişmanlık ve metabolik hastalıklarda beslenme" üzerine bilim uzmanı olarak çalıştı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalında "metabolik hastalıklarda beslenme" üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalıyla ortak çalışma yaparak yüksek lisans diplomasını aldı. Yurt içi ve yurt dışında metabolik hastalıklarda beslenme, diyabet, beslenme durumunun değerlendirilmesi üzerine çalışma ve poster sunumları hazırladı.

Besin endüstrisinde sağlıklı ürünlerin oluşumunda ürün danışmanlığı yaptı. Toplum sağlığının korunmasında sağlıklı beslenme ile ilgili birçok dergi ve internet sitesine yazılar yazıp televizyon programlarında konuşmalar yaptı.

Halen İstanbul'da kendi adını taşıyan ofisinde Beslenme ve Diyet danışmanı olarak çalışmaktadır. Türkiye Diyetisyenler Derneği, Türkiye Estetisyenler Derneği ve Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği İstanbul şubesi, Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir.

Lila Duygu Öğüt - İçinde Dingin, Dışında Hareketli

İçimizde, dingin, sakin ve dengede olmanın hayatımızın bütünlüğüne ve seçimlerimize yansıması üzerine kısa bir sohbetle başlayıp, nefes ve meditasyonla harmanlanmış bir uygulamayı Lila Duygu Öğüt rehberliğinde deneyimleyeceğiz. 

Lila Duygu Öğüt Hakkında

Yirmi yıl devam eden kurumsal iş hayatıyla eşanlı farkındalık, enerji tıbbı, birlik bilinci ve meditasyona yönelik çalışmalarını yürüttü. 2012 yılından kendi iç yolculuğunu derinleştirmek için gittiği Hindistan’da, daha sonra Türkiye’de eğitmenliği, çevirmenliğine devam ettiği Sri Amma Bhagavan öğretisiyle tanıştı. 

Meditasyon, kadim teknikler, farkındalık, bilinç yükselişine yönelik çalışmalarını bu öğreti ve uygulamaları ışığında yürütmekte. Lila Duygu, profesyonel yaşamına son üç yıldır kurumlara ve bireylere yönelik hizmet veren kurucusu olduğu Leela Danışmanlık kanalıyla meditasyon eğitmeni, dönüşüm danışmanı ve birlik bilinci eğitmeni olarak devam etmekte.