• Joint Idea (map)
  • İstanbul
  • Turkey

Biri dijital dönüşümün teknolojik diğeri insani ve liderlik boyutu üzerinde çalışan iki uzmanın koçvari diyalogları, konuyla ilgili akılları kurcalayan sorulara cevap ararken dijital dönüşüm ile ilgili potansiyel fırsatları da görünür kılıyor. Soru ve cevaplarla aralanan sis perdesinin ardından, dijital çağda insanı bekleyen yenilikler ve bu yeni dünya içerisinde insanın kendine ait bir anlam bulabilmek ve liderlik edebilmek için edinmesi gereken beceriler bir model çerçevesinde tartışmaya açılıyor.

Aylin’in Harvard Business Review’da yayınlanan modelinin temelini, dijital dönüşümün getirdiği üç temel teknolojik yenilik ve bunları fırsata dönüştürecek üç temel insani nitelik oluşturuyor. Ödüllü bir koç olan Aylin’in dijital teknoloji üzerine start-up sahibi Ali’ye soracağı güçlü sorularla başlayacak diyaloglar, Aylin’in modeli üzerinden odağını insana doğrultacak ve interaktif paylaşımlarla iş hayatı ile sosyal hayatımızdan örneklerle son bulacaktır.

Aylin Bozkurt Tüzmen

Kariyeri çok uluslu bir banka olan HSBC Bank’ın İstanbul’daki genel müdürlüğünde yönetici adayı olarak başladı ve daha sonra New York’ta operasyonları Çin, Türkiye ve İtalya’dan ABD’ye uzanan lüks tüketim malları şirketinde devam etti. Türkiye’ye dönüşünde ise bir tıbbi cihaz şirketinde CFO olarak çalıştı. Finans kariyerinde, şirket satın almalarına ve sistem kurma projelerine liderlik etti. Nakit yönetimi, bütçe, finansal raporlama, kontrol, maliyet yönetimi ve süreç geliştirme alanlarında deneyim kazandı. Çok uluslu şirketlerin finans departmanlarının yeni bölümlerinin kurulmasında ve yeni finansal sistemlerinin hayata geçirilmesinde önemli roller oynadı. Çalıştığıı kurumlardaki çapraz fonksiyonlardaki ekipleri, kurumun finansal performansına olan katkılarının ve sorumluluklarının farkına varmaları için eğitti.

Sürekli bir istek ve hevesle kendisini, ekiplerini ve çalıştığı kurumları dönüştürmek için çalıştı. Zamanla vizyonu, mükemmel sonuçlar için etkin ve sürdürülebilir finansal sistemler kurmaktan, herkesin potansiyelini ortaya koyabileceği ve başarılı olabileceği kurumsal kültürler yaratmaya evrildi.

Ali Tüzmen

Galatasaray Lisesi’ni takiben Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ni bitirdi. 5 yıllık iş deneyiminin ardından, yine Boğaziçi Üniversitesinde finans ve pazarlama üzerine aldığı Executive MBA programını tamamladı. Profesyonel hayatına çimento sektörünün lider firmalardan olan Lafarge’da başladı. 7 yıl süren Lafarge çalışma hayatının ilk 4 yılını sırası ile Fransa ve İspanya'da geçirdi. 3 yıl içerisinde Avrupa pazarında 2 sıraya yükselen firma sektörün en büyüğü olan Schott tarafından satın alındı.

Satışa hazırlanma sürecinde önemli bir liderlik görevi üstlenen Ali Tüzmen, birleşme sonrasında, Schott bünyesinde üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam etti ve uluslararası sorumluluklar aldı; Avrupa Pazarlama ve Satış Direktörlüğü görevine getirildi. Son yıllarda, bağımsız yönetim kurulu üyeliği ve girişimciliği bir arada yürütmektedir: Şirketlerin stratejik ortaklıklara hazırlanması, kriz yönetimi, çalışan angajmanı konularında danışmalık yapmaktadır. 1 yılı aşkın bir süredir Endüstri 4 (4. Endüstri devrimi) üzerine odaklanmış, devrimin teknolojik ve insani boyutları üzerinde araştırmalar ve danışmanlıklar yaptıktan sonra Ifourzero Technologies firmasının kurucu ortağı olmuştur.

Firma, endüstriyel kuruluşların devrim ile gelecek yeni döneme hazır olmalarını sağlayan IoT teknolojileri ve çözümleri üretmektedir.

HEMEN SATIN AL! 👇