• Joint Idea (map)
  • pin Joint İdea Arnavutköy Arnavutköy Mahallesi, Takkeci Sk. No: 3-5 ARNAVUTKÖY/BEŞİKTAŞ / İstanbul
  • İstanbul
  • Turkey

Tıbbi & aromatik bitkileri güvenle kullanmanın püf noktaları & bahar detoksu

Bu atölyede farklı tıbbi bitkileri tanıyacak, şifa niyetine hazırlama yöntemlerinden güvenli kullanımlarına, tıbbi bitkileri hiç bilmediğiniz yönleriyle öğreneceksiniz. Tıbbi bitkilerden nasıl maserat elde edilir? Macun nedir? Tıbbi çayları şifa verici özelliklerini koruyarak hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? Tıbbi bitkilerden gargara, banyo, buğu, kompres olarak nasıl faydalanılır? gibi soruların yanıtlanacağı bu atölyede; tıbbi bitkilerin tüketimine mevsimsel bir bakış açısı kazanacak ve kış ertesi keyifli bir bahar detoksunun nasıl hazırlandığını öğreneceksiniz.

Etkinlik mekanı: Arnavutköy Joint Idea
Etkinlik tarihi ve saati: 20 Mart Çarşamba 2019 / 10.30 – 12.00

Biletler Biletix’te!

Rana Babaç Çelebi Hakkında 

Aromaterapist, Laborant & Veteriner Tekniker Rana Babaç Çelebi (MSc), 1984 yılında İstanbul'da doğmuş Amerikan Robert Kolej'i bitirdikten sonra lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi ve Amsterdam Vrije Universiteit'ta çift anadal yaparak tamamlamış, Kraliyet bursu ile gittiği İsveç'te Master of Science derecesi almıştır. 

1999'dan beri Asos Tavaklı İskelesi'nde bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesinde yetiştirdiği çeşitli tıbbi ve aromatik bitkilerden maserat ve hidrolatlar üreten Rana, son dört senedir Medipol Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş ile birlikte gittiği Isparta'da, geleneksel usulde gül suyu üretimi öğrenmekte ve yapmaktadır. 

2017 senesinde Türkiye'nin ilk online tıbbi ve aromatik bitkiler kütüphanesi CerciYusuf.org'u kuran Rana, aynı zamanda 2018 itibariyle eşiyle birlikte Kaz Dağları’nda bulunan 140 dekar arazilerinde endüstriyel ölçekte tıbbi ve aromatik bitkiler üretimine başlamıştır. Aromaterapi Derneği, NAHA, Robert Kolej Mezunlar Derneği, WWF ve Buğday Derneği üyesi olan Rana, mümkün olduğu kadar at binmeyi ve egzotik ülkelerde doğa/macera seyahatlerine çıkmayı sever.