• Joint Idea Kanyon (map)
  • Büyükdere Caddesi, No: 185
  • Levent Kanyon AVM, Teras Katı ŞİŞLİ / İstanbul
  • Turkey

Bu atölyede en az 5000 yıllık bir geçmişi olan indigo mavisiyle buluşuyoruz. Katılımcılar shibori boyama tekniğini kullanarak özgün desenler oluşturacaklar.

Shibori, tekstil üzerinde desen yaratmak için kullanılan çok eski bir Japon tekniğidir. Bu atölye çalışmasında bağlama, katlama, dikme, sıkıştırma ve buruşturma gibi çok farklı teknikleri kumaşlara uygulayıp, indigo boyaya batırarak, kumaşlar üzerinde özgün desenler oluşturacağız. Ortaya çıkan shibori desenli ürünler(kumaş peçete seti), katılımcılara ait olacaktır. Deneme yapmak istediğiniz açık renkli kumaşı; tshirt, masa örtüsü gibi (yün, ipek, koton ya da keten) yanınızda getirebilirsiniz.

Biletler Biletix’te!

Eğitmen: Aslı Smith
İsmini “Güneşe Bakan Bitkiler” anlamına gelen Latin kökenli Heliotrope kelimesinden alan Heliotropic Studio, tekstil alanında doğal süreçleri inceleyen çalışmalar yapar ve atölyeler düzenler.

Uygulamalarında ve atölye çalışmalarında sürdürülebilir, yerel, etik kaynaklar ve organik malzemeler kullanılmasına öncelik verir. Hızlı tüketilen, ucuz ürünlerin oluşturduğu tüketim kültürüne karşı duran, doğayla bağımızı güçlendiren ve zanaatkar üretim sürecine değer veren bir anlayışla, çalışmalarını doğaya, insan emeğine ve çevreye saygı ve sorumluluk duyarak gerçekleştirir.